PE-modules

Klik op één van onderstaande modules voor het studiemateriaal

Gemiddeld beoordeeld met een 7,8!

Welke PE-module is voor jouw van toepassing? Doe de PE-check.

Moet jij het PE-diploma halen, maar weet je niet meer precies hoe het zit? Geen probleem! Wij helpen je nog even herinneren. Het PE vakbekwaamheidsstelsel begint met PE-Basis. Je moet over dit certificaat beschikken voordat je een ander PE-diploma kan halen. De enige uitzondering op deze regel is PE-Zorg. Sommige PE-modules, hebben onderliggende modules. Dit is het geval bij bijvoorbeeld PE-Pensioen. Wanneer je dit diploma wilt behalen, dan dien je ook de onderliggende modules behaald te hebben. In dit voorbeeld is dat dus PE-Vermogen.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet in het overzicht!

Wat is Wft?

Wft staat voor “Wet op het financiële toezicht”, dit is een wet die van toepassing is op de financiële dienstverlening. De wet stelt dat iedereen die advies/informatie geeft in de financiële dienstverlening in het bezit moet zijn van het desbetreffende Wft-diploma. Met een diploma verdien je het recht op adviesbevoegdheid. Dit diploma is niet eeuwig geldig, wel kan de geldigheid van het diploma verlengt worden.

Bij het behalen van het diploma behaal je het recht om advies te mogen geven, dit recht wordt adviesbevoegdheid genoemd. Wanneer je in het bezit bent van bijvoorbeeld het Inkomen diploma, mag je alleen advies en informatie geven binnen dit onderwerp. In de module Basis kan je geen diploma behalen, hier kan je alleen een certificaat voor bemachtigen. Dit betekent dat het afronden van de module-Basis geen adviesbevoegdheid oplevert.

Lees meer
Actie PE examen
PE korting aanvragen

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief!