Weet wat je koopt

Wanneer je Wft-Basis afrond, behaal je het bijbehorende certificaat. Dit certificaat heb je nodig om examen te mogen doen in de andere Wft-modules. Je kan direct beginnen met leren voor Wft-Basis door onze handige e-learning. Het Wft-Basis certificaat is blijvend geldig, dit betekent dat hier geen PE in gehaald hoeft te worden.

Ben je van plan een Wft-Basis product aan te schaffen? Kijk dan in de onderstaande tabel welk product het beste bij jou past!

Wat is Wft?

Wft staat voor “Wet op het financiële toezicht”. Dit is een wet die van toepassing is op de financiële dienstverlening. De wet stelt dat iedereen die advies/informatie geeft in de financiële dienstverlening, in het bezit moet zijn van het desbetreffende Wft-diploma. Met een diploma verdien je het recht op adviesbevoegdheid. Dit diploma is niet eeuwig geldig, wel kan de geldigheid van het diploma verlengt worden.

Bij het behalen van het diploma behaal je het recht om advies te mogen geven, dit recht wordt adviesbevoegdheid genoemd. Wanneer je in het bezit bent van bijvoorbeeld het Inkomen diploma, mag je alleen advies en informatie geven binnen dit onderwerp. In de module Basis kan je geen diploma behalen, hier kan je alleen een certificaat voor bemachtigen. Dit betekent dat het afronden van de module-Basis geen adviesbevoegdheid oplevert.

Lees meer