Wft

Welke Wft zoek jij?

Moet jij het Wft-diploma halen, maar weet je niet meer precies hoe het zit? Geen probleem! Wij helpen je nog even herinneren. Het Wft vakbekwaamheidsstelsel begint met Wft-Basis. Je moet over dit certificaat beschikken voordat je een ander Wft-diploma kan halen. De enige uitzondering op deze regel is Wft-Zorg. Sommige Wft-modules, hebben onderliggende modules. Dit is het geval bij bijvoorbeeld Wft-Pensioen. Wanneer je dit diploma wilt behalen, dan dien je ook de onderliggende modules behaald te hebben. In dit voorbeeld is dat dus Wft-Vermogen.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet in het onderstaande overzicht!

Wat is Wft?

Wft staat voor “Wet op het financiële toezicht”. Dit is een wet die van toepassing is op de financiële dienstverlening. De wet stelt dat iedereen die advies/informatie geeft in de financiële dienstverlening, in het bezit moet zijn van het desbetreffende Wft-diploma. Met een diploma verdien je het recht op adviesbevoegdheid. Dit diploma is niet eeuwig geldig, wel kan de geldigheid van het diploma verlengt worden.

Bij het behalen van het diploma behaal je het recht om advies te mogen geven, dit recht wordt adviesbevoegdheid genoemd. Wanneer je in het bezit bent van bijvoorbeeld het Inkomen diploma, mag je alleen advies en informatie geven binnen dit onderwerp. In de module Basis kan je geen diploma behalen, hier kan je alleen een certificaat voor bemachtigen. Dit betekent dat het afronden van de module-Basis geen adviesbevoegdheid oplevert.

Lees meer