Het is weer tijd voor een nieuwe editie van ontmoet:. Deze keer maak je kennis met Janet Schakelaar. Wanneer je contact hebt gehad met Consis, dan ben je ongetwijfeld met Janet in contact gekomen. We hebben Janet gevraagd naar haar verleden heden en toekomst. Dus dit is een uniek inkijkje in het leven van de vrouw die van alle markten thuis is.

 

Janet Schakelaar

Zou je eerst jezelf willen introduceren aan onze lezers?

Oké, mijn naam is Janet Schakelaar, ik ben 57 jaar en  woon in het mooie stadje Hattem. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een zoon, op dit moment werk ik 36 uur in de week. Mijn hobby’s zijn fietsen, lezen en van de zon genieten. Ik vind het heerlijk om te skiën en te wandelen in het mooie Oostenrijkse landschap. Dat is ook wel een droom om in de toekomst veel tijd door te brengen in Oostenrijk. Wat mijn werk betreft ben ik echt een klanten mens en ik ben zeer klant- en service gericht. Dat is er met de paplepel ingegoten bij mijn vorige werkgever. Ikzelf vind het ook heel erg als ik niet de service krijg die ik verwacht, wanneer ik iets koop. De klant moet tevreden zijn met het product dat hij of zij aanschaft en daarbij hoort een hoog servicelevel.

 

Sinds wanneer werk je bij Consis?

Sinds juni 2013 ben ik werkzaam bij Consis Academie als administratief medewerkster. Maar eigenlijk ben ik een duizendpoot binnen Consis. Als duizendpoot voer ik diverse taken uit op het gebied van administratie, website, facturering, telefonie, mail en de contacten met onze auteurs. De marketing pak ik samen op met mijn collega Martijn en de sales met de directeur van Consis: Jan Nederpel.

 

En wat heb je gedaan voordat je bij Consis werkzaam was?

Voor Consis heb ik 33 jaar gewerkt bij ABN-AMRO. Ik ben begonnen bij de ABN Bank die is later gefuseerd met de AMRO dus dat werd de ABN-AMRO bank. In 33 jaar heb ik diverse functies bekleed. Verkoopadviseur Particulier en Zakelijk   in de bankshop en de laatste jaren was ik Assistent Preferred Banking.  Altijd gewerkt in het kantorennet van Noord Oost Veluwe en  Zwolle. Door de reorganisatie en door het sluiten van de Bankshops heb ik ABN-AMRO verlaten in april 2012. Daarna heb ik nog een half jaar gewerkt bij Delta Lloyd als Acceptant Schadeverzekeringen Particulier in Zwolle.

Schade particulier adviseur

 

Kan je vertellen hoe je bent ingerold in de financiële dienstverlening?

Ik ben opgegroeid in een ondernemers familie en na het behalen van mijn schooldiploma ben ik gelijk gaan werken. Waarom ik gekozen heb om te werken in de financiële wereld, dat weet ik eigenlijk niet meer. Misschien omdat mijn zus werkzaam was bij de Amro-bank. Maar wat wil je als zestienjarig meisje? Dan weet je toch nog echt niet wat je wilt gaan doen. Maar mocht ik het weer overdoen, dan zou ik toch graag het onderwijs ingaan.

 

Je zei dat je het onderwijs in zou gaan als je het over mocht doen, waarom het onderwijs?

In het onderwijs werk je met heel veel verschillende soorten mensen. Mijn passie zou zijn om mensen te begeleiden die door bepaalde omstandigheden moeite hebben om hun schoolopleiding af te ronden met een diploma. Een uitdaging om hier samen voor te gaan, zodat ze toch met een diploma de school verlaten en verder te komen in de maatschappij.

 

Ik heb natuurlijk ook de verplichte Wft’s moeten behalen en ik weet hoe vervelend dat soms is

 

Na 34 werkjaren ben je bij Consis terecht gekomen, hoe is dat bevallen?

Na 33 jaar in de bankwereld gewerkt te hebben, ben ik terecht gekomen in  de Wft wereld. Ik heb natuurlijk ervaring met het behalen van de verplichte Wft opleidingen en ik weet hoe vervelend dat soms is. Als cursist heb ik nooit in de gaten gehad, dat er heel veel werk verricht moet worden om elk jaar nieuw Wft lesmateriaal op de markt te brengen. Daar ben ik me nu wel van doordrongen!

Na veel jaren gewerkt te hebben binnen een grote organisatie kom je terecht in een kleinere organisatie. Consis Academie is een onderdeel van de Nedec Groep en daar valt ook Nedec en PeopleXcheck onder. Binnen Consis ben ik een duizendpoot en mijn dag is nooit hetzelfde. Het is een veelzijdige functie met leuke collega’s om mij heen.

Na 33 jaar wilde ik de  ‘Bankwereld’ achter mij laten en een leuke functie binnen een mooi organisatie vinden. En dat is mij gelukt bij Consis Academie.

 

Wat vind je nou het leukste aan je werk?

De veelzijdigheid van het werk en natuurlijk het contact met onze cursisten. Service- en klantgericht werken dat is waar ik voor ga!

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ben nu 57 jaar en graag wil ik nog een aantal jaren werken bij Consis. In de toekomst willen we gaan genieten van de Oostenrijkse bergen en van alle mooie en leuke dingen die op ons pad komen.

 

Welke tip wil je een beginnend werknemer in financiële dienstverlening meegeven?

In de begintijd bij ABN en later bij ABN AMRO had je als medewerker verschillende werkzaamheden. Je was baliemedewerkster, verkocht reizen, adviseerde in particulier bankproducten en deed intakes voor zakelijke rekening en hypotheken. Nu is er voor elk bankproduct een adviseur die hierin gespecialiseerd is.

Ga je verdiepen in de functies binnen de financiële wereld en blijf je niet focussen op één product. De financiële wereld heeft veel te bieden en om je horizon te verbreden behaal zoveel mogelijk Wft diploma’s, dat zal je helpen voor een boeiende functie en leuke tijd binnen deze wereld.

 

Dan zijn we alweer bij de laatste vraag, hoe zou je Consis beschrijven in 1 zin?

Het zijn dan 2 zinnen. Consis is afgeleid van een Engels woord: Concise. Wat staat voor krachtig, bondig en kernachtig. En dat is exact wat wij willen uitstralen naar onze cursisten toe.

 

Wij willen Janet bedanken voor dit leuke interview! Hopelijk blijft Janet de komende jaren nog bij Consis om de klanten te voorzien van een hoog servicelevel.