Voor de nieuwe ontmoet hebben wij een interview gehouden met onze directeur Jan Nederpel. In dit interview vertelt hij onder andere over zichzelf en Consis.

  • Wie ben je?

Mijn naam is Jan Nederpel, ben 66 jaar en heb twee hele leuke kinderen. Inmiddels opa van twee kleinzoons met de derde kleinzoon op komst. Wanneer ik niet aan het werk ben, hou ik me graag bezig met schaken en golfen. Voorlopig blijf ik nog actief bij de Nedec Groep. Daarbij wil ik het verder uitbouwen naar een organisatie die op alle drie terreinen ( Consis, Nedec en PeopleXcheck) goed kan opereren. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor de medewerkers van de organisatie en de interim professionals van Nedec.

  • Wat heb je in het verleden voor beroepen gedaan?

Ik ben in 1998 begonnen. Destijds was ik directeur van een ingenieursbureau in de automotive, zeg maar de automobielindustrie. Met name op gebied van engineering. In Nederland waren we de grootste in deze branche. We waren toen echt bezig om naar het buitenland te gaan. We werkten inmiddels al in Amerika en Duitsland. Destijds ben ik daar weggegaan en ben ik voor mezelf begonnen. In 1998 ben ik vanuit huis begonnen met Nedec. Daar ben ik gaan samenwerken met de Rabobank. Dat waren toen nog 1500 losse banken. Dat ging al vrij snel erg goed, daardoor is Nedec in 2000 verhuist naar de Stationsweg in Zwolle. Vanaf die tijd werden er ook voor het eerst medewerkers aangenomen. In 2012 hebben we Dutch Banking Partners en Forsyth overgenomen. Vervolgens in 2013 hebben we Consis overgenomen en vervolgens in 2018/2019 zijn we PeopleXcheck gestart.

  • Waarom heb je Consis overgenomen?

Vanaf 2014 werd het verplicht om je Wft-diploma te behalen. Er waren al langer plannen om een Wft-aanbieder over te nemen. Daarbij had een van onze concurrenten dat ook gedaan. Maar toen de Wft verplichting bekend werd gemaakt, dachten wij dat moeten we ook doen! Het was een goede verbreding voor Nedec groep. Het was op dat moment de juiste zet van Nedec om Consis over te nemen.

  • Wat is je visie betreffende Consis?

De visie is dat Consis met goeie commercie een rol zal spelen op de Wft markt.

  • Waarin onderscheidt Consis zich van de rest?

Ons lesmateriaal onderscheidt zich door het heldere taalgebruik. Ook onderscheiden wij onszelf met een goeie prijs-kwaliteitverhouding en een goede dienstverlening.

  • Gaat Consis op lange termijn meer opleidingen aanbieden?

Voorlopig niet. We richten ons wel erg op Permanent Actueel, maar dat is geen nieuwe opleiding. Daarnaast hebben wij verschillende partners die opleidingen aanbieden via onze website.

  • Kan je Consis omschrijven in een zin?

Dé Wft-opleider van Nederland!