Hallo mijn naam is Justin Groenman, ben  19 jaar oud en ik kom uit Wolvega. Ik studeer Marketing en Communicatie op het Deltion College in Zwolle. Mijn stage begon in november en zal duren tot begin april. Tevens is dit mijn eindstage en hoop ik bij Nedec een ideale vervolgstap te vinden.

Sollicitatieproces bij Nedec

Ik ben vrij laat bij Nedec  terechtgekomen. Ik had in september al een andere stage geregeld in Zwolle. Dit bedrijf zei alleen twee weken van te voren opeens af. Toen ben ik samen met school opzoek gegaan naar een ander bedrijf. Toevallig had toenmalig stagiair Noah een mail naar school gestuurd dat Nedec nog plek had voor stagiairs. Toen heb ik even gekeken naar wat Nedec voor bedrijf was. Daarbij zag ik ook de blogs van Thomas en Martijn, die hier voor mij stage hebben gelopen. Zodoende heb ik een mail gestuurd naar Noah en kwam ik in contact met Debby. Ik mocht op gesprek komen en later op de middag werd ik aangenomen.

Stage bij Nedec

De eerste dag

Mijn opleiding heeft twee stageperiodes van twintig weken. De eerste twintig weken heb ik stage gelopen bij een koffie- en theespecialist. Daar werkten in totaal maar drie mensen, waarvan er maar één per keer aanwezig was. Tijdens die stage heb ik ook veel dingen gedaan die buiten mijn opleiding vallen. Daardoor had ik dus geen ervaring met kantoorwerk en minder ervaring met marketing en communicatie. Door de weinige ervaring was ik ook best gespannen voor de eerste dag. Maar die spanning werd snel weggenomen door de sfeer en de mensen op het kantoor. Wel moest ik de eerste weken erg wennen, maar dit gaat steeds beter.

Werkzaamheden bij Nedec en Consis

Ik heb tot nog toe verschillende taken uitgevoerd bij Nedec. Zo ben ik in de afgelopen weken bezig geweest met het schrijven van vacatureteksten, nieuwsbrieven gemaakt, aanpassingen gemaakt op de site en het plaatsen van berichten op zowel social media als op de site. Naast Nedec ben ik ook veel bezig met Consis. Voor Consis heb ik nieuwe banners gemaakt voor de feestdagen en de periode daarna. Daarnaast heb ik veel dezelfde dingen gedaan als dat ik ook voor Nedec doe. Binnenkort ga ik de mails van Consis oppakken.

Wat heb ik geleerd bij Nedec?

Tot nog toe heb ik verschillende dingen geleerd. Zo word ik steeds beter in het schrijven  van teksten en het maken van banners. Ook heb ik geleerd wat makkelijker te schakelen tussen verschillende bezigheden. Daarnaast heb ik een kijkje kunnen nemen binnen het recruitment.

 

Na de stage

Begin april is mijn stage voorbij. Hierna zal ik nog een paar weken nog school moeten. Na mijn MBO periode wil ik graag HBO gaan doen. De afgelopen maand ben ik wezen kijken bij het Windesheim. Daarnaast ga ik de komende weken kijken in Leeuwarden en Groningen. Ik weet al wel in welke richting ik ga kijken. Een baan binnen het onderwijs lijkt mij erg leuk en interessant, daarom ga ik me de komende weken goed op deze opleidingen oriënteren.

 

Tips

Graag geef ik stagiairs nog wat tips mee;

  • Ga de stage in zonder verwachtingen,
  • Zeg niet zo maar ja tegen het eerste beste bedrijf. Kies een bedrijf waar je een goed gevoel bij hebt.